Tjäna pengar på på en atelje

​Har du alltid drömt om att ha en atelje? Idag har du möjlighet att faktiskt få in lite stålar genom din atelje, om du är kreativ förstås! För att få in pengar på en atelje så behöver du skapa något som intresserar människor att köpa. Det kan dock vara vad som helst och behöver inte handla om tavlor, även om det är de vanligaste konstverk som man skapar i en atelje! ​

Du kan tjäna pengar på många saker som du skapar, allt mellan bilder och tavlor, men också smycken, skulpturer och andra kreativa saker du kan göra i en ateljé.

Det finns en del olika saker du kan göra för att tjäna pengar på din atelje. Det första sättet är att hitta en lokal, som du hyr så att människor kan komma in i din atelje - se dina konstverk och därefter bestämma sig för att köpa dem eller inte. Det finns också vissa lokaler eller platser som du direkt kan köpa, istället för att hyra boendet. Har du inte pengarna direkt nu i fickan men känner du att det är en investering, då kan du ansöka om ett lån och på så sätt köpa din lokal, som du gör till din egna atelje. Du kan jämföra olika lån på Sambla så att du hittar ett perfekt lån för just dig och din situation.

Du kan också tjänar pengar på din atelje genom att skapa en hemsida och sälja konstverken där. På så sätt kan du få publicitet via internet, men du har ändå ateljen hemma. Använder du den här metoden behöver du inte hyra en lokal eller liknande för att visa upp dina verk, utan då kan du fortfarande vara hemma. Det kan dock alltid kännas mysigare att faktiskt ha en egen lokal att åka iväg till, speciellt om den är vackert dekorerad med din konst.

Att leva på det man älskar att göra är verkligen en dröm för många. Se till att ta tag i drömmen och gör något av den en gång för alla! Öppna upp din egna atelje och börja tjäna pengar på den, oavsett om det gäller digitalt eller en verklighetsbaserad atelje. Har du tid och kraft så kan du fokusera på båda delarna! Det finns många sätt att tänka kreativt och detta gäller inte bara de konstverk som du skapar, men också hur du kan öppna upp din atelje och tjäna pengar på den.